Teknovation Logo



 

Laser Deposition kan revolutionere bremseklodser

  • Laser Deposition forventes at tage fremstilingen af bremseskiver til det næste niveau for holdbarhed med mindsket partikelforurening til følge, fremhæves det. Kilde: Youtube-kanalen 'Everyday Metallurgy - Powtec'.

21. oktober 2024, kl. 14:30 

I den danske Videopodcastserie 'Hverdagsmetalurgi' inviteres forskere med specialviden på deres felt til at fortælle om de ting de arbejder på en let forståelig måde. Senest interviewes leder af Oerlikon Laser Competence Center i Schweiz Arkadi Zikin om den seneste udvikling inden for Laser Deposition til eksempelvis bremseskiver på biler.


Senior Business Development Manager hos Sintex A/S Peter Kjeldsteen har lanceret en egen videopodcastserie, døbt 'Hverdagsmetalurgi', hvor han inviterer forskere med specialviden på deres felt til at fortælle om de ting de arbejder på en let forståelig måde.

I en optagelse lagt op den 17. oktober interviewer han leder af Oerlikon Laser Competence Center i Schweiz Arkadi Zikin om den seneste udvikling inden for Laser Deposition-teknologi, der ifølge forskeren er på vej til at revolutionere en række produkter i industrien.

Mange termiske belægningsteknologier arbejder med råmaterialeudbytter på under 50 procent, men med Laser Deposition er det muligt at nå et udbytte helt op til 95 procent, fremhæves det.

Det er vigtigt i en sammenhæng, hvor CO2-reduktion betyder noget, og lister over kritiske råvarer offentliggøres månedligt fra EU.

Aktuelt er Arkadi Zikin i gamg med at introducere en ny generation af bremseskiver til vores biler, som han mener vil være revolutionerende på området.

Ved at belægge et tyndt lag materiale ovenpå skiverne kan korrosionsegenskaberne ændres fra ekstremt dårlige til fremragende og ydermere øge slidstyrken, så de holder næsten evigt og dermed reducere det farlige støv, der dannes ved opbremsning, påpeges det.

Herudover diskuteres også emner som lasereffekter i industrien på over 100 kilowatt, 3D-print inden for rum- og aerospaceindustrierne og mulighederne med varmebehandlinger og nikkelbaserede legeringer.

Det er muligt at finde videopodscasten på youtubekanalen 'Everyday Metallurgy - Powtec'. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik