Teknovation Logo






 

Første hold med 3D-print som efteruddannelse fra IBA

  • Thomas Jensen, der arbejder som uddannelseskonsulent og er sekretær for det faglige udvalg bag plastmageruddannelsen i Danmark, glæder sig over, at det første hold nu har gennemført 3D-print som efteruddannelse på IBA.

9. juli 2024, kl. 13:48 

Det første hold har nu gennemført 3D-print som efteruddannelse på IBA i Kolding, og Thomas Jensen er en af dem. Til dagligt arbejder har som uddannelseskonsulent og er sekretær for det faglige udvalg bag plastmageruddannelsen i Danmark.  Næste hold har opstart den 10. september.


Industriel 3D-print er blevet et populært samtaleemne, fordi teknologien har gjort så store fremskridt og kan bruges til utroligt mange forskellige formål, vurderer Thomas Jensen, der til daglig arbejder som uddannelseskonsulent og er sekretær for det faglige udvalg bag plastmageruddannelsen i Danmark. Han er sikker på, at forskellige 3D-print teknologier bør indgå som en vigtig del af uddannelsen.

Thomas Jensen deltog på det allerførste hold i ’Introduktion til Additive Manufacturing’, som er efteruddannelsestilbuddets officielle titel, der kan følges ved IBA Erhvervsakademi Kolding. Efter det fire dage lange forløb har han fået en bred forståelse for, hvad 3D-print giver af muligheder i hverdagen: 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


"Det er mit indtryk, at stort set alle faggrupper har gavn af at lære om 3D-print, fordi teknologien kan hjælpe dem i deres hverdag. For eksempel kan jeg sagtens se for mig, at et hold sygeplejersker vil få noget ud af dette forløb," siger Thomas Jensen, der meldte sig på holdet for at blive klogere på de muligheder med teknologien, selv om han på forhånd ingen erfaring med 3D-print havde. Andre deltagere på det første hold arbejder til dagligt i store virksomheder, hvor 3D-print teknologi allerede bliver brugt i produktionen.

"På forløbet er vi kommet vidt omkring. Det handler blandt andet om, hvilke teknologier man skal vælge til den enkelte opgave. Skal der være en høj grad af finish, eller er det bare en hurtig prototype? Skal vi printe i farve eller ej? Det spænder utroligt vidt," fortæller Thomas Jensen, og fortsætter:

"Med en 3D-printer er det lynhurtigt at skabe sig en prototype, man kan arbejde videre med. Samtidig bliver det også meget nemmere at fremstille reservedele og hjælpeværktøjer, som kan gøre nytte i hverdagen".

’Introduktion til Additive Manufacturing’ afvikles ved IBA’s Nexttech-afdeling, som råder over flere forskellige teknologier inden for 3D-print. I forvejen kører IBA en fuldtidsuddannelse i ’Industriel 3D-print”. Men, det har længe været et ønske også at kunne tilbyde efteruddannelse, der henvender sig til en bred målgruppe. Derfor er det ikke nødvendigt, at de studerende har en særlig faglig indsigt på forhånd.

"Folk i mange brancher kommer til at støde på 3D-print i deres arbejdsliv. Og som deltager på denne efteruddannelse, får du et godt fundament, som du har mulighed for at bygge videre på," fortæller Karsten Friis Hansen, der er leder af IBA Nexttech.

De næste holddatoer er allerede klar. Der er opstart på en dansk version den 10. september, og siden også for et hold med undervisning på en engelsk den 30. oktober. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik